середу, 12 вересня 2012 р.

Навчальна програма для 8-9 класів з поглибленим вивченням математики

Основним завданням вивчення математики в освітньому закладі загальноосвітньої середньої школи є забезпечення міцного і свідомого оволодіння учнями системою математичних знань і умінь, формування рівня математичної культури, що є необхідним у продовженні освіти та майбутній трудовій діяльності.
Поглиблене вивчення математики, крім виконання зазначених вище завдань, передбачає формування в учнів стійкого інтересу до предмета, виявлення і розвиток математичних здібностей, орієнтацію на професійну діяльність, яка потребує високого рівня математичних знань, підготовки до навчання у вищому навчальному закладі з відповідним фаховим спрямуванням. 
Перший етап поглибленого вивчення математики (8-9 клас) є певною мірою орієнтаційним. На цьому етапі слід допомогти учневі усвідомити ступінь свого інтересу до предмету і оцінити можливості оволодіння ним з тим, щоб по закінченню 9 класу він міг зробити свідомий вибір на користь подальшого поглибленого вивчення математики або вивчення в рамках загальноосвітнього курсу.

Немає коментарів:

Дописати коментар